Servicii oferite de inforusia-business

inforusia-business ofera urmatoarele servicii:

- promoveaza comunicarea, cooperarea si dialogul social permanent între partenerii de afaceri din România si celelalte state CSI.

- reprezinta unitar interesele oamenilor de afaceri si a companiilor, sustine si informeaza firmele si oamenii de afaceri în relatiile cu autoritatile publice române si din statele CSI, cu institutiile din strainatate, cu alte persoane juridice si fizice, atât în plan national cât si international, pentru favorizarea schimburilor comerciale, în deplin acord cu prevederile tratatelor si conventiilor internationale, a legilor în vigoare.

- promoveaza extinderea sistematica a relatiilor economice dintre România si statele CSI, pe baza de egalitate, parteneriat si avantaj reciproc.

- creaza conditii tehnice favorabile pentru promovarea unor forme moderne de schimburi comerciale (piata electronica) si de cooperare economica între România si statele CSI, întreprinde masuri concrete (lobby profesional) pentru consolidarea bazei juridice pentru o astfel de conlucrare.

- incurajeaza legaturile directe si cooperarea între agentii economici din România si agentii economici din statele CSI,

- simplifica si accelereaza procesele de consiliere a agentilor economici în domeniul economic, juridic si comercial, prin intermediul informatiilor oferite in inforusia-business.

- informeaza oamenii de afaceri din România si CSI asupra conditiilor economice din România si tarile CSI, precum si a legislatiei în domeniul economic, financiar si social, precum si modificarile survenite asupra acestora;

- incurajeaza dezvoltarea cooperarii în domeniul investitiilor de capital.

- militeaza pentru atragerea investitorilor strategici si potentiali din CSI sa investeasca în România, precum si a celor romani pentru a investi in tarile din spatiul CSI.

- sprijina firmele si oamenii de afaceri din România sa patrunda cu produsele si serviciile lor pe pietele CSI si stimuleaza importurilor de produse si servicii din zona CSI, in vederea sporirii volumului de schimburi economice.

- face demersuri pentru crearea de mecanisme bilaterale de colaborare în domeniul comertului on-line, intre entitatile economice din Romania si celelalte tari CSI..

- presteaza actiuni de reprezentare, promovare, sustinere si aparare a intereselor economice, comerciale, tehnice sau de alta natura ale clientilor sai.

- sprijina dezvoltarea activitatilor comerciale

- angreneaza clientii sai în raporturi contractuale directe între firme românesti si firme din spatial CSI; promoveaza relatiile de afaceri directe între organizatiile economice si firmele române sau din spatial CSI.

- acorda consultanta si asistenta de specialitate utilizatorilor inforusia-business, altor agenti economici si persoanelor fizice interesate sa constituie societati comerciale mixte ori alte forme de asociere.

- organizeaza târguri si expozitii specializate, precum si actiuni promotionale, de publicitate si reclama comerciala.

- editeaza si difuzeaza în nume propriu, sau la cererea utilizatorilor inregistrati (clienti), cataloage, buletine, îndrumare de specialitate, prospecte, pliante, brosuri si alte asemenea publicatii cu caracter comercial si publicitar, pe suport fizic sau informatic;

- stabileste si dezvolta legaturi cu asociatii si organizatii patronale din Romania si tarile CSI prin afiliere, schimb de informatii comerciale, sau alte cai de colaborare.

- organizeaza seminarii, simpozioane, conferinte si alte manifestari cu caracter similar.

INDRUMAR PENTRU AFACERI - REPUBLICA KAZAHSTAN

A. INFORMATII GENERALE


Denumirea oficiala: Republica Kazahstan.
Pozitia geografica: in nordul Asiei Centrale.
Frontiere: lungimea totala - 13394 km.Vecini: Rusia –7591km, Uzbekistan – 2354km, Turkmenistan – 426km, Republica Kârgâza – 1241km, China – 1782km, iesire la Marea Caspica – 600 km.
Suprafata: 2.724,9 mii km2 (locul 9 in lume, al doilea stat ca marime in CSI).
Populatia: 15.217.700 locuitori, la 1 ianuarie 2006, din care 57,5% in mediul urban si 42,5% in mediul rural.
Capitala: Astana (cca. 500.300 locuitori) - capitala de nord si Alma-Ata (1.120.000 locuitori) - capitala de sud, ambele resedinte prezidentiale.
Alte orase principale: Karaganda, Simkent, Semipalatinsk, Pavlodar, Ust-Kamenogorsk, Jambil, Aktiubinsk, Petropavlovsk, Kostanai, Aktau, Atirau.
Limba oficiala: kazaha (limba de stat), rusa (limba oficiala).
Ziua nationala: 16 decembrie – Ziua Independentei – data proclamarii suveranitatii de stat.

INDRUMAR PENTRU AFACERI - REPUBLICA AZERBAIJAN

Date generale



1. Denumirea oficiala: Republica Azerbaijan.
2. Capitala: Baku (Baki)-1.757.000 de locuitori, oras situat in E tarii, pe tarmul sudic al peninsulei Abseron, ce inainteaza pe zeci de km in interiorul Marii Caspice.
3. Pozitia geografica: Azerbaijanul este situat in nord-estul Transcaucaziei, intre paralelele nordice 38°5’ si 41°5’ si longitudinile estice 44°50’ si 50°1’. Distantele intre punctele cele mai indepartate ale tarii sunt: 400 km de la nord la sud, 500 km de la vest spre est. Se invecineaza cu: Federatia Rusa (Daghestanul)-in lungime de 389 km; Georgia-480 km; Armenia-1007 km; Iran-756 km; Turcia-13 km; litoralul la Marea Caspica-713 km. Republica Autonoma Nahicevan, enclava situata in sud-estul Republicii Armenia, are frontiera cu Iranul si Turcia; dupa noua constitutie adoptata in noiembrie 1995, este parte integranta a Azerbaidjanului si un rezultat al diviziunilor teritoriale care au avut loc in fosta Uniune Sovietica.
4. Suprafata: total 86.600 km2, din care: uscat 86.100km, apa 500km; 20% se afla sub ocupatia armata a Armeniei.
citeste mai departe